Ready to wear

Pre fall 2015 - Renesans Beauty


“Renesans Beauty” modni je editorijal snimljen za kolekciju ”Romantic Glam Rock”. Inspiracija za editorijal bila je poznata slika Botticellija “Rođenje Venere”, tople, zagasite boje, dojam ulja na platnu. Za lokaciju je odabran stari Rakalji, brežuljak na kojem se nalaze ruševine nekadašnjeg kaštela i poznata crkvica Sv. Agneze, mjesto je to sa kojeg se pruža jedan od ljepših veduta istočne obale Istre. 

Kolekcijom dominira crna sa detaljima cvjetnog uzorka koji daju dozu romantičnosti u Glam Rock detalje. Cvijeće, koža , čipka i mreža isprepliću se kolekcijom. Metalni patenti osim svoje prvobitne uloge za lakše odjevanje imaju ulogu ukrasnih detalja i daju efekt multifunkcionalnosti jer se volani mogu potpuno odstraniti ili nositi poluotvoreni. Novost u kolekciji su “kožne čarape” koje se nose na cipele ili gležnjače, te daju dojam visokih čizma. U kolekcija je naglasak na ramenima, kroj odjeće je prilagođen kako bi ramena ostala otvorena ili prikrivena tankom čipkom ili mrežom.

Fotografije  Ana Lorencin Buljan, frizura Tedi Krakar, šminka Valentina Žužić, modeli Sara Dilber i Antonela Bijažić (Tijara Model Menagement).